Terug naar overzicht

Neoo

‘NEOO werkt heel pragmatisch, stapsgewijs werken we naar het einddoel. In Building Connect hebben we een partij gevonden die op dezelfde manier werkt.’

Starten met de herontwikkeling van de voormalige Hudson Bay in hartje Rotterdam, dat is één van de projecten waar NEOO zich op dit moment mee bezig houdt. Deze ontwikkeling heet Air Offices en hier worden twee verdiepingen retail en vier verdiepingen kantoor met in totaal 25000m2 gerealiseerd. De standaardwaarden van NEOO zijn duidelijk, het transformeren van verouderde gebouwen tot vitale multifunctionele plekken waar mensen graag zijn.

Om dit te realiseren heeft NEOO ervoor gekozen om op het gebied van connectiviteit ook het uiterste van de ontwikkeling te vragen. Hiervoor heeft men Building Connect in de arm genomen om de ontwikkeling Wiredscore te laten certificeren. WiredScore beoordeelt, certificeert en verbetert digitale connectiviteit en slimme technologie in panden. Om de connectiviteit in gebouwen te evalueren en specifiek (waar nodig) te verbeteren, richt de certificering zich onder meer op de volgende aspecten: Levering van snelle glasvezelverbindingen door meerdere netbeheerders, redundantie, kwaliteit en veiligheid van telecommunicatieruimten, de stijgpunten en schachten, mobiele dekking en aanpasbaarheid van aanwezige componenten aan toekomstige technologieën (bijv. 6G)

Als de eerste partij in Nederland richt Building Connect zich op het certificeren van commercieel vastgoed. Van begin tot eind wordt NEOO begeleidt met het behalen van het internationaal erkende certificaat. Voor de herontwikkeling is gekozen voor een Gold-certificaat, het certificaat dat huurders zekerheid geeft dat het gebouw bezit over een hoge kwaliteit van de digitale infrastructuur en een hoge mate van betrouwbaarheid op het gebied van connectiviteit. Building Connect heeft vier WiredScore accredited professionals die ondersteunen bij alle te nemen stappen.

De keuze voor Building Connect was duidelijk volgens Joost van der Maat, ontwikkelaar bij NEOO. ‘Building Connect is een heel breed georiënteerde ICT-partij die verder kijkt dan alleen het verzorgen van kabels. In de Beursgallery realiseren wij kantoren, die kantoren zijn uniek want het zijn grote verdiepingen die huurders volledig naar wens kunnen indelen. NEOO is heel erg vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord, dus ook op het gebied van connectiviteit. Building Connect is bij het project betrokken voor het behalen van het WiredScore certificaat en we zitten er nog middenin, maar vooralsnog zorgt Building Connect ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.’

De start van het traject begon met het beoordelen van het plan van aanpak. Bij de certificering is het belangrijk dat de infrastructuur voldoet aan bepaalde voorwaarden, Building Connect heeft meegedacht om er voor te zorgen dat dit plan voldoet aan hoe wij denken dat het gebouw ingericht zou moeten zijn. ‘Building Connect is één van de eerste partijen die is aangehaakt bij WiredScore, we hebben referenties opgevraagd bij andere projecten en daar hebben we goede verhalen over gehoord. De vooruitstrevendheid van Building Connect, de assertiviteit die we terug zien bij het behalen van het certificaat zijn tekenend voor jullie bedrijf en vinden we heel belangrijk in een samenwerking.’, aldus Joost.

Andere verhalen

CBRE Property Management 

Narrowcasting is een manier om jouw bezoekers én medewerkers te informeren over...

Lees meer

Scalehub

‘Hoe meer klanten, hoe meer service er wordt verwacht’ ScaleHub ontwerpt...

Lees meer